dinsdag 1 september 2009

Een licht onder de naties


Een bijzondere dag voor Israël: twee vroegere ministers meldden zich vandaag bij de gevangenispoort en tegen een ex-president begon vandaag het proces wegens verkrachting en seksuele intimidatie van meerdere secretaressen en medewerksters. En dat kwam twee dagen nadat een ex-premier in staat van beschuldiging was gesteld wegens fraude.

Ex-minister van gezondheid Shlomo Benizri (Shas) moet vier jaar uitzitten wegens fraude, zijn ex-collega Avraham Hirchson van Financiën (Kadima) vijf jaar wegens hetzelfde vergrijp. Op de eerste dag van het proces tegen ex-president Katzav werden achter gesloten deuren twee alleen met initalen aangeduide getuigen gehoord. Ex-premier Olmert kreeg zondag te horen dat hij terecht moet staan wegens fraude, corruptie en belastingontduiking. Hij had onder meer reiskosten dubbel gedeclareerd.Een voorbeeld voor allen, een licht onder de naties.

Foto's van boven naar beneden met de klok mee: Hirchson, Olmert, Benizri, Katzav.

Geen opmerkingen:

Israelische actie doodt weer zes mensen in Tulkarem

Qais Nasrallah (Wafa) Een Israelische razzia op Tulkarem en het bijbehorende kamp Nur Shams heeft vrijdag de hele middag geduurd. Er zijn ze...