zondag 1 november 2009

Gedeporteerd - twee maanden voor haar examen

Berlanty Azzam, 21, studeerde Business Aministation aan de universiteit van Bethlehem. Dit jaar met Kerstmis zou ze haar graad hebben gehaald. Maar afgelopen week werd ze aangehouden bij het zogenoemde 'Container' checkpoint tussen Bethlehem en Abu Dis, zes uur vastgehouden, en tenslotte geblinddoekt en met handboeien aan naar Gaza vervoerd waar ze in het midden van de nacht werd gedropt.
Berlanty was al een paar jaar niet naar haar familie in Gaza geweest uit vrees dat ze dan niet meer terug zou kunnen nar de universiteit. Deze week werd ze dan toch, ondanks de geldige permissie die ze had, teruggestuurd. Een grof schandaal en natuurlijk strijdig met alle rechtsregels. Maar ze was niet de enige die zo ervoer hoe Israël bezig is de scheiding tussen Gaza en de Westoever definitief te maken. Er waren de afgelopen weken tenminste vijf soortgelijke meldingen.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...