donderdag 7 januari 2010

Yediot achterhaalde namen van officieren die niet naar Engeland konden


Yediot Ahronot achterhaalde de namen van twee hoge officieren die vorige week op het laatste moment een trip naar Engeland in het kader van wederzijdse militaire samenwerking moesten afzeggen, omdat de Britse regering niet kon garanderen dat ze niet zouden worden gearresteerd wegens oorlogsmisdaden. De niet genoeg te prijzen Didi Remez vertaalde het stuk. De twee officieren zijn (foto links)  brigade generaal Hertzi Halevi, commandant van de parachutistenbrigade, en (rechts) kolonel Itai Virob, commandant van de Kfir-brigade. Beiden namen deel aan de Gaza-aanval van een jaar geleden.
Eerder waren er aanhoudingsbevelen in Londen uitgevaardigd tegen Ehud Barak (die de dans ontsprong
omdat hij gast was van de Britse regering) en moesten respectievelijk Moshe Ya´alon en Tzipi Livni bezoeken aan Londen om die reden afzeggen. 
De Israëlische regering toonde zich verbaasd, Groot-Brittannië had immers toegezegd eraan te zullen werken dat dit soort ongemakken niet meer zou voorkomen. De Britse procureur generaal, Dame Scotland, toevallig op bezoek in Israël, verzekerde dat eraan wordt gewerkt.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...