vrijdag 5 februari 2010

Ban Ki Moon ' weet niet' of Israël en Hamas zich houden aan eisen uit rapport Goldstone

Secretaris-generaal Ban Ki Moon van de VN heeft de AlgemeneVergadering van de VN donderdag gerapporteerd dat hij niet kan uitmaken of Israël en Hamas zich houden aan de eis van de VN dat zij geloofwaardige en onafhankelijke onderzoeken uitvoeren naar eventuele oorlogsmisdaden gepleegd tijdens de Gaza-campagne van ruim een jaar geleden.
 Ban Ki Moon zei in een rapport van 72 pagina's dat zowel Israël als Hamas nog bezig is met het onderzoeken van zaken die zijn aangebracht in het rapport- Goldstone.  
"No determination can be made on the implementation of the [UN] resolution by the parties concerned,"  zo citeert Al Jazeera-English hem. Volgens Al-Jazeera beperkt de secretaris-generaal zich er in zijn  rapport voornamelijk toe om te citeren uit rapporten die hij heeft ontvangen van Hamas en van Israël. 
Het lijkt erop dat - de als altijd vrijwel onzichtbare en onhoorbare - Ban Ki Moon ook hier zijn vingers niet aan wil branden.Een woordvoerder van de VN zei dat de Algemene Vergadering 'spoedig' bijeen zal komen om zich te beraden over het rapport van Ban Ki Moon.

Geen opmerkingen:

VS blokkeert toelating Palestina tot VN

De Verenigde Staten heeft weer een keer zijn recht van veto in de Veiligheidsraad gebruikt om de mogelijkheid te blokkeren dat Palestina een...