vrijdag 21 mei 2010

Verkiezingsdebatten: oefenen bij het CIDI en het echte debat bij EAJG?

Kijk dit is nu grappig. Twee debatten over hetzelfde, het één een dag eerder, het ander een dag later. Moeten we aannemen dat - omdat het deels dezelfde sprekers zijn (het CIDI heeft er - toepasselijk - dat racistische PVV-clubje bij samen met de CU en D66, terwijl bij EAJG Groen Links weer niet ontbreekt) dat de eerste dag een oefening is voor de tweede??


1 juni Groot CIDI-verkiezingsdebat
Op dinsdag 1 juni organiseren CIDI, het Nederlands Iran Comité en CiJo een groot verkiezingsdebat over Israel, het Midden-Oosten en Iran.

• MOET ER EEN KERNWAPENVRIJ MIDDEN-OOSTEN KOMEN? •
• HOE BETEUGELEN WE IRAN? •
• OPLOSSING PALESTIJNS-ISRAELISCH CONFLICT : 1, 2 OF 3 STATEN?

Met: Maarten Haverkamp (CDA), Joël Voordewind (CU), Atzo Nicolai (VVD), Boris v.d. Ham (D66), Martijn van Dam (PvdA), Raymond de Roon (PVV) en Harry van Bommel (SP).
Discussieleiders: columnist Arend Jan Boekestijn en journalist Leonard Ornstein.
Plaats: de Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam. Tijd: 20.00 - 22.00 uur. Toegang: gratis.
Opgeven vooraf noodzakelijk: CIDI@CIDI.NL


Verkiezingsdebat Israël-Palestina
Buitenlandwoordvoerders Tweede Kamer met elkaar in debat over het Israëlisch-Palestijns conflict

Wanneer: woensdag 2 juni
Tijd: 19.30 - 21.30
Locatie: Felix Meritis
Keizersgracht 324, Amsterdam

Moet Nederland harder optreden tegen Israël? Of verdient het onze onvoorwaardelijke steun als frontlinie tegen de islam, zoals Geert Wilders betoogt? Hoe moet Nederland zich positioneren tegenover Israël met de voortgaande bouw en uitbreiding van Joodse wijken in Oost-Jeruzalem? En hoe kunnen we voorkomen dat het conflict spanningen tussen verschillende groepen in Nederland verder aanwakkert?

Op 9 juni 2010 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. In aanloop naar de verkiezingen organiseert Een Ander Joods Geluid op woensdag 2 juni een verkiezingsdebat over het Israëlisch-Palestijns conflict met buitenlandwoordvoerders uit de Tweede Kamer. Het debat zal zich richten op de relatie tussen Nederland en Israël en hoe Nederland zich dient te positioneren binnen het Israëlisch-Palestijns conflict.

De volgende buitenlandwoordvoerders uit de Tweede Kamer zullen aan het debat deelnemen: Maarten Haverkamp (CDA), Mariko Peters (GroenLinks), Martijn van Dam (PvdA), Harry van Bommel (SP), Atzo Nicolaï (VVD).

Het debat wordt geleid door Hedy d’Ancona en Marjan Sax.

Geen opmerkingen:

Biden geeft Israel $26 miljard op dezelfde dag dat Israel zegt dat aanval op Rafah doorgaat

De Amerikaanse president Biden heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een besluit dat 95 miljard dollar aan hulp wordt vrijgegeven. Da...