donderdag 1 juli 2010

Leger verwoest tientallen huizen bij Tubas in het noorden van de Westoever

Het Israëlische leger  vergezeld van bulldozers heeft donderdag enkele tientallen huizen verwoest in dorpen die vallen onder de gemeente Tubas, ten noorden van Nablus in het uiterste noorden van de Westoever. Ook onderkomens voor schapen werden platgemaakt. De verwoeste bouwsels stonden in de dorpen Khirbet Atuf  en Khirbet Ar-Ras al-Ahmar, aldus citeerde Ma'an News Abdallah Bisharat,  een vertegenwoordiger van de gemeente Tubas.
Bisharat bevestigd dat het ging om bouwsels op land dat eigendom is van de Palestijnen en in hun naam geregistreerd. Dit land is bouwland en weidegrond waar honderden mensen mee in hun levensonderhoud worden voorzien, zei hij. Tubas ligt in de 60% van de Westoever die onder de Oslo-akkoorden tot 'Area C werd bstempeld waarover Israël de volledige administratieve en militaire zeggenschap bleef houden. Bisharat vertelde dat vorige maand door kolonisten een zogenoemde 'outpost'  vlakbij de dorpen werd gevestigd. De dorpelingen werd vanaf dat moment verboden water uit hun bron te halen. Ze moesten dat maar met tanks vanuit andere dorpen gaan halen, aldus Bisharat.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...