woensdag 17 november 2010

Israel vermoordt twee man in Gaza met behulp van raket uit onbemand vliegtuigje











Israel heeft, in wat Haaretz noemt een 'gecoordineerde operatie van het leger en de Shin Bet', woensdag opnieuw op klaarlichte dag een buitengerechtelijke executie in Gaza uitgevoerd. Dat gebeurde  met behulp van een door een onbemand vliegtuigje afgeschoten raket. Ooggetuigen meldden dat de raket een witte Subara auto trof in de Wehba straat in Gaza-stad, waarbij twee inzittenden, de broers Islam en Mohammed Yassin, werden  gedood. Zij zouden belangrijke leden zijn geweest van de islamistische organisatie Jeish al-Islam (Leger van de Islam). Volgens Haaretz, dat blijkbaar legerwoordvoerders napraat,  zouden ze van plan zijn geweest Israelische soldaten te ontvoeren. De auto werd in tweeën gereten. Voor en achterkant werden tien meter uit elkaar geslingerd. In de straat zat een groot gat.
Cynische inwoners van Gaza zeiden dat de aanval blijkbaar Israels bijdrage was aan de viering van Eid al-Adha , het islamitische offerfeest dat gisteren begon. 

Twee weken gelden pleegde Israel op soortelijke wijze een moord, eveneens door een auto te treffen. De man die toen werd gedood, de 28-jarige Mohammed Nimnim was ook een lid van Jeish al-Islam.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...