dinsdag 23 november 2010

Vreedzame activist Abu Rahme vastgehouden ook nadat zijn straf is uitgezeten










Rechter luitenant kolonel Mishnanyot van het Israelische militaire Hof van Beroep heeft donderdag de detentie verlengd van Abdallah Abu Rahme, een leider van het geweldloos verzet uit Bil'in, nadat diens straf af was uitgezeten.
De beslissing, die in strijd is de geldende rechtsregels, werd donderdag genomen, op de dag dat Abu Rahme's straf afliep. De aanleiding was een verzoek van de openbare aanklager om hem vast te houden terwijl de aanklager een beroep aanhangig maakte tegen zijn veroordeling.
Abu Rahme werd in december verleden jaar gearresteerd. Op 22 oktober werd hij veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf op grond van het aanzetten tot verzet en deelname aan illegale demonstraties. Abu Rahme's advocaat Gaby Lasky zei dat de beslissing om hem langer vast te houden geen verrassing was, maar wel een lachertje maakt van het hele concept rechtspraak. 'De militaire aanklager en de rechtbanken zijn een goed geoliede machine die samen een politiek gemotiveerde oneerlijke rechtsgang opleveren.”

Geen opmerkingen:

Bij actie in het Shifa ziekenhuis 200 doden en 900 arrestaties

Een stapel lijken bij het Nasser-ziekenhuis in Khan Younis (Wafa) Israel heeft een aanval uitgevoerd op een sportclub in Shu'ajiyye (een...