maandag 15 augustus 2011

Barak geeft groen licht voor 227 nieuwe woningen in nederzetting Ariël

Ariël in 2010.

De Israelische minister van Defensie Ehud Barak heeft de bouw van 277 appartementen in de nederzetting Ariël goedgekeurd.Honderd van de nieuwe appartementen zullen worden toegewezen aan kolonisten die in 2005 werden gedwongen te verhuizen uit de nederzetting Netzarim in de Gaza-strook toen de Israelische troepen zich daaruit terugtrokken, de rest komt op de markt. Volgens de mensenrechtenorganisatie B'tselem zal het ongeveer twee jaar gaan duren voor de woningen worden opgeleverd. B'tselem noemde het een provocatie dat de regering-Netanyahu de bouw van deze woningen in bezet gebied bekendmaakt op een moment dat tienduizenden demonstreren tegen het gebrek aan betaalbare woningen binnen de 'groene lijn' (de oude grens van voor juni 1967) en het asociale beleid van de regering.  Zwembad van Ariël.

Ariël heeft ongeveer 18.000 inwoners en is daarmee een van de grootste nederzettingen op de Westoever. De nederzetting strekt zich ongeveer 20 kilometer uit binnen de Westoever vanaf de 'groene lijn'. en snijdt daarmee effectief het noordelijkste gedeelte van de Westoever nagenoeg af van de rest. De nederzetting werd in 1999 genoemd naar Ariël Sharon, één van de grootste kampioenen van de nederzettingenpolitiek. Bij Ariël hoort het industriegebied Barkan en en een hogeschool die verleden jaar werd opgewaardeerd tot universiteit.      
Barkan.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...