woensdag 7 september 2011

Israel doodt strijder Volksverzetscomités met luchtaanval

 
 De gedode Khaled Samhud. (Occupied Palestine)

Israel heeft dinsdagavond met een luchtaanval een strijder gedood van de An-Nasser Salah ed-Din brigades, de gewapende arm van de Volksverzetscomités (PRC). Dat gebeurde ten oosten van Khan Younis in het midden van de Gaza-Strook, meldde Ma'an News. . Adham Abu Salmiya, de woordvoerder van de medische hulpdiensten in Gaza, zei dat een vliegtuig een raket afvuurde op een groep mensen. Daarbij viel een dode en werden  drie mensen, een oudere man en twee kinderen, door scherven gewond. Zij werden opgenomen in het Nasser ziekenhuis in Khan Younis.
De An-Nasser Salah ed-Din Brigades zeiden in een verklaring dat Khaled Samhud, 23, de leider van de artillerie-eenheid van de brigades, bij de Israelische aanval werd gedood. De organisatie zei dat er eerder was geschoten op Israelische militaire voertuigen bij de Kissufim grensovergang. Israel had gemeld dat twee mortiergranaten richting Israel waren afgevuurd.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...