zondag 18 december 2011

Israel stelt inschrijving open voor bouw van 1.000 nieuwe woningen in bezet gebied


Israel heeft zondag de openbare inschrijvingen opengesteld voor de bouw van 6.000 nieuwe woningen, waarvan er 1.000 gebouwd zullen worden aan de 'andere kant van de groene lijn'. Dat gebeurt in overeenstemming met een beslissing van de Israelische regering van begin november om versneld 2000 woningen te bouwen in bezet gebied, om de Palestijnse Autoriteit te straffen voor de toelating van Palestina.
Vijfhonderd van de nieuw te bouwen huizen komen in de wijk (nederzetting) Har Homa in bezet Oost-Jeruzalem, en 180 in Givat Ze'ev (een andere nederzetting die deel uitmaakt van Oost-Jeruzalem). Nog eens 348 wooneenheden komen in Beitar Illit, een nederzetting ten zuiden van Jeruzalem.
 Har Homa (Ma'an)

Minister van Huisvesting Ariël Attias zei over de nieuwe tenders tegenover de legerradio dat "de beslissing vorig maand werd genomen nadat de Palestijnen werden toegelaten tot Unesco'. Hij noemde het een goed besluit 'omdat het helpt de woningnood voor jonge paren in Israel te verlichten'.
De Jerusalem Post haalde Knessetlid Otniel Schneller (Kadima) aan die zondag zei dat 'het bouwen in en versterken van de Joodse buurten in Groot-Jeruzalem het doel van de meeste grote zionistisch partijen is' en dat diegenen die ertegen zijn nationale zionistische belangen opofferen aan politieke belangen met een  beperkt belang. Volgens hem zou de vraag of een internationaal gesteund akkoord met de Palestijnen tot stand komt, afhangen van de mate waarin Israel standvastig vasthoudt aan haar belangen en niet zou toegeven aan de 'diaspora mentaliteit die sommigen van ons hebben'. 

2 opmerkingen:

angela zei

Er moeten nog veel meer dan die 10000 huizen gebouwd worden.Steeds meer Joden zien de noodzaak van aliya in en daar zijn nu eenmaal woningen voor nodig

Abu Pessoptimist zei

Ik betwijfel sterk of dat waar is, die stijgende aliyah-cijfers, Angela. Volgens mij dalen ze al een aantal jaren. en dan heb ik het nog niet over de vraag of er wel een ´noodzaak´ tot aliyah zou bestaan. Is dat niet gewoon een keuze?
Maar wat in ieder geval onzin is, is dat er een noodzaak zou zijn om huizen te bouwen in bezet gebied. Dat is wel heel zeker een keuze. Een keuze die illegaal is, omdat het ten koste gaat van de rechten van mensen die daar al wonen en daarom ook zonder meer misdadig.

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...