woensdag 28 augustus 2013

Palestijnse ME jaagt demonstratie tegen hervatting vredesoverleg uiteen


Een kleine menigte Palestijnen heeft woensdag in Ramallah een protestdemonstratie gehouden tegen het feit dat de Palestijnse en Israelische delegaties naar de  'vredesbesprekingen' maandagavond bijeen zijn gekomen, ondanks het feit dat Israelische troepen diezelfde dag in het Qalandiya-kamp drie mensen had doodgeschoten en 16 anderen had verwond - en ondanks het feit dat de Palestijnse kant eerst had laten wetend dat zij de besprekingen even zou opschorten.
De betogers riepen leuzen als 'Israel en de PA is één het hetzelfde'. Het filmpje toont hoe de betoging vakkundig uiteen werd geslagen door de Palestijnse veiligheidstroepen, eenheden waarvan de leden door de Jordaanse en Israelische veiligheidsdiensten zijn geselecteerd en onder leiding van de Amerikaanse generaal Dayton zijn getraind. Ook Nederland heeft bijgedragen aan de training en uitrusting van deze troepen die waken over het welzijn van Mahmoud Abbes en zijn Palestijnse Autoriteit en in samenwerking met Israel regelmatig uitingen van onvrede onder de Palestijnen op de Westoever de kop indrukken.

Geen opmerkingen:

Israel valt Aleppo aan: 38 doden

Israelische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo hebben vrijdag in alle vroeger 38 mensen gedood, zo meldden veiligheidsbronnen. Vijf v...