woensdag 2 juli 2014

Twaalf gewonden bij opblazen huis Palestijnse verdachte


 Rookwolken marken de plaats waar het huis van Ziad Awad werd opgeblazen. (Ma'an)

Een uitgebreide Israelische troepenmacht heeft woensdagmorgen het huis opgeblazen van Ziad Awad in het dorp Idhna (in het gouvernoraat Hebron). Awad is ervan beschuldigd dat hij de avond voor Pesah, het Joodse Paasfeest, een Israelische politieman heeft doodgeschoten die in zijn auto op weg was naar een nederzetting bij Hebron. Het Israelische hooggerechtshof had een dag eerder toestemming gegeven voor het opblazen, hoewel dit onder de Vierde Geneefse Conventie bestempeld is tot een oorlogsmisdaad. Awad is overigens ook nog niet veroordeeld, maar dat is onder het Isaelische militaire recht waarbij 99.97% van de verdachten schuldig worden bevonden, waarschijnlijk slechts een formaliteit.
De toestemming van het hooggerechtshof betrof slechts de helft van de woning, want Ziad Awad was samen met zijn broer Mohammed eigenaar van het hele gebouw. Helaas raakte na de heftige ontploffing die het leger veroorzaakte, de hele woning echter onbewoonbaar. Mohammed Awad zei dat alle muren waren ontzet en dat er geen water en elektriciteit meer in het huis was. Hijzelf en zijn vijf kinderen, plus de vrouw van Ziad Awad en diens zes kinderen zijn nu dakloos.
De actie van het leger leidde tot heftige rellen. Zes jongeren raakten gewond door scherpe munitie, en vier anderen door met rubber beklede stalen kogels. De zes die door scherpe munitie gewonden geraakt waren, waren Muhammad Ibrahim Farajallah (19), Shadi Fadil al-Najjar (17), Ismail Jubran Muhammad Atiyeh (29), Qusay Shawqi Tmeizi (18), Fadi Yousif Jiyawi (21), Muataz Samih Mirshid Slemiya (21).

1 opmerking:

Ben zei

'Slechts' collateral damage van aanpalende moslim arabieren.
Op zijn treesiaans.

VS blokkeert toelating Palestina tot VN

De Verenigde Staten heeft weer een keer zijn recht van veto in de Veiligheidsraad gebruikt om de mogelijkheid te blokkeren dat Palestina een...