woensdag 20 april 2016

Hamas eist bomaanslag Jeruzalem op, dader sterft

Eén van de gewonden die is gevallen bij de bomaanslag, twee dagen geleden op bus 12 in Jeruzalem, is woensdag overleden. Het was de 19-jarige Abdel Hamid Mohammed Abu Srour uit het Aida-vluchtelingenkamp bij Bethlehem.   Hij was zwaargewond. Hij had beide benen verloren en zware brandwonden opgelopen. Hij was geopereerd, vertelde een woordvoerster van het Sha'are Zedek ziekenhuis aan Ma'an, maar dat had hem niet kunnen redden.
Hamas heeft geclaimd dat hij degene was die de bom in de bus heeft geplaatst. Hamas verspreidde ook een poster (zie hierboven) waarop werd gezegd dat Abdel Hamid lid van de beweging was.
Israel lijkt de ontploffing, waarbij nog 20 andere gewonden vielen,  nog te onderzoeken. Israelische kranten meldden wel dat Hamas de aanslag had opgeëist en dat de dader was overleden, maar de naam van Abu Srour viel onder een gag-order en werd dus niet bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...