donderdag 23 februari 2017

Deze Palestijn zit het langst gevangen van iedereen

Deze man is 59 en heeft daarvan 37 jaar in Israelische gevangenissen doorgebracht. Zijn naam is Nael Barghouthi en hij is de langst zittende Palestijnse gevangene.
Toen hij nauwelijks twintig was, werd hij tot levenslang veroordeeld wegens het, lidmaatschap van een gewapende Palestijnse groep.  In 2011 werd hij met zo'n 1000 anderen vrijgelaten tijden de gevangenenruil tegen Gilad Shalit. Drie jaar later werd hij weer opgepakt samen met veel anderen van deze in 2011 vrijgelatenen, onder een maatregel waarmee Israel de afspraken van deze gevangenenruil meervoudig overtrad. Barghouthi, die inmiddels getrouwd was, kreeg 30 maanden. Nadat deze 30 maanden verstreken waren hield de militaire officier van justitie een vrijlating tegen. En inmiddels is Barghouthi dus opnieuw veroordeeld, op basis van ''bewijsmateriaal'' dat hijzelf noch zijn advocaat te zien heeft gekregen, dat hij de termen van zijn vrijlating heeft overtreden en de rest van zijn levenslange straf zal moeten uitzitten.  En oh, Barghouthi is aanhanger van Hamas. Gelukkig maar. Want daardoor is deze verkrachting van alles wat zelfs maar op recht lijkt, natuurlijk volledig in orde.   

Geen opmerkingen:

Israel valt Aleppo aan: 42 doden

UPDATED -Israelische luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo hebben vrijdag in alle vroeger 42 mensen gedood, zo meldt het Syrisch Observa...