zaterdag 29 april 2017

Miljoenenschade door Israelische traangasgranaat, ook veel gewonden op 'Dag van de woede'

Een traangasgranaat die in een een opslagplaats van plastic en karton belandde, heeft vrijdag voor miljoenen shekels schade aangericht  in de plaats Beita ten zuiden van Nablus op de Westoever.  Door de granaat ging de opslagplaats in no time in vlammen op en het vuur sloeg over naar nog acht andere opslagplaatsen voordat de brandweer het onder controle kreeg. Israel beschouwt dit soort schade als ''schade als gevolg van het conflict'' en heeft wettelijk vastgelegd dat het die niet hoeft te vergoeden. Jammer maar helaas voor de Palestijnse eigenaars. 
De botsingen waarbij de granaat werd afgevuurd ontstond na afloop van het vrijdaggebed waaraan grote aantallen mensen deelnamen uit solidariteit met de hongerstaking van ruim 1500 gevangenen. Beita was niet de enige plaats waar vrijdag botsingen plaatsvonden, confrontaties waren er overal op de Westoever die door Fatah ter gelegenheid van de staking was uitgeroepen tot 'Dag van de woede'. Er waren enkele tientallen gewonden als gevolg van rubberkogels en traangas, en ook raakte een zevental mensen gewond door scherpe munitie. 

Geen opmerkingen:

VS blokkeert toelating Palestina tot VN

De Verenigde Staten heeft weer een keer zijn recht van veto in de Veiligheidsraad gebruikt om de mogelijkheid te blokkeren dat Palestina een...