woensdag 12 juli 2017

Jeruzalem sloopt twee huizen en een auto wassalon in Jabal al-Mukabbir en Silwan

Slopen in Silwan.

Bulldozers van de  gemeente Jeruzalem hebben woensdagmorgen bij het aanbreken van de dag in de wijk Jabal al-Mukabbir het huis van Musa Obeidat met de grond gelijk gemaakt. De reden was dat het was gebouwd zonder vergunning.  Obeidat, die tevergeefs om een vergunning had gevraagd, zijn vrouw en drie kinderen werden dakloos.  In de buurt Bir Ayoub van Silwan, ten zuiden van de Aqsa moskee, werd op dezelfde dag een huis gesloopt van Salih Sweiki. Het was de tweede keer dat dit gebeurde. De eerste keer had Sweiki het huis zelf gesloopt om de kosten van de sloop te besparen. Omdat hij, zijn vrouw en zijn zoon, die binnenkort gaat trouwen, toch ergens moesten wonen en ze niets anders hadden kunnen vinden, had Sweiki het huis echter weer gerestaureerd. Nu is de familie opnieuw dakloos.  
Elders in Bir Ayoub werd woensdag ook nog een wassalon voor auto's en het bijbehorende kantoor platgewalst. Bij de protesten die daarbij uitbraken schoot de politie met rubberkogels op de omstanders. Eén jongere raakte gewond aan zijn been. Hij werd daarna afgerammeld en gearresteerd.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...