maandag 4 september 2017

Palestijn overlijdt na drie weken aan gevolgen ''arrestatie''

Een 21-jarige Palestijn uit het Deheishe kamp bij Bethlehem is zondagavond overleden aan de gevolgen van schotwonden die Israelische soldaten hem ruim drie weken geleden toebrachten toen ze hem wilden arresteren. Raed al Salhi werd met diverse kogels neergeschoten tijdens een razzia op 9 augustus. Volgens een militair woordvoerder gebeurde dat omdat hij wilde vluchten. Een andere inwoner van het kamp, Aziz Arafeh, werd om dezelfde reden in zijn been geschoten. Ook een Israelische soldaat liep tijdens deze razzia per ongeluk door een Israelische kogel een schotwond op. De twee gewonde jonge mannen waren ongewapend en hadden de militairen ook niet belaagd met stenen of molotovcocktails.

Raed al Salhi, die lid was van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (dat door Israel tegenwoordig weer een ''terroristische organisatie'' wordt genoemd hoewel het behoort tot de PLO), werd na zijn arrestatie naar het Hadassa ziekenhuis in Jeruzalem vervoerd, Daar werd hij in coma gehouden tot hij zondag overleed. Zijn familie kreeg in de tussentijd geen toestemming hem te bezoeken. Raed was de 55ste Palestijn die dit jaar door de Israeli's werd gedood. In juli werd in het Deheishe kamp bij een razzia ook al de 18-jarige Baraa Hamamda zodanig verwond dat hij later overleed.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...